auringonsuoja  -  turva  -  auto  -  somiste  -  graffitisuoja  -  valtuutetut jälleenmyyjät ja asennusliikkeet  -  uutuudet  - 
kysymyksiä ja vastauksia  -  linkit
MITEN SCOTCHTINT AURINGONSUOJAKALVOT TOIMIVAT?

3M Scotchtint ikkunakalvot ovat suunniteltu vähentämään ikkunan läpi tulevaa auringonlämpöä; lämpösäteily heijastuu ikkunapinnasta takaisin ulos ja lasipinnan lämmönsitomiskyky paranee.

Tavalliset sävytetyt kalvot toimivat ainoastaan lisäämällä lasin lämmönsitomiskykyä. Kalvon väri imee auringon energiaa lasipinnassa, estäen täten lämpösäteilyn siirtymisen huoneeseen. Heijastavien kalvojen ominaisuudet verrattuna sävytettyjen kalvojen ominaisuuksiin ovat huomattavasti paremmat.

Heijastavissa kalvoissa on metalloitu pintakerros. Nämä kalvot on suunniteltu heijastamaan pois ikkunapinnasta
auringon lämpösäteilyä ja parantamaan lasin lämmönsitomiskykyä. Heijastavia Scotchtint auringonsuojakalvoja on saatavilla valikoima eri lämmöntorjuntavahvuuksilla.

Kaikki Scotchtint-ikkunakalvot ovat läpinäkyviä ja optisesti kirkkaita. UV-suoja liima-aineessa suojaa itse liima-ainetta, metalloitua pinnoitetta, polyesterikalvoa ja naarmusuojakerrosta UV-säteilyn haittavaikutuksilta. Tämä UV-suoja suojaa myös kiinteistön sisustusmateriaaleja haalistumiselta.

Scotchtint ikkunakalvot ovat varustettu naarmusuojakerroksella, joka pidentää kalvon elinikää ja helpottaa sen hoitoa.
 

MITEN SCOTCHTINT PLUS-ENERGIAKALVOT TOIMIVAT?

Scotchtint Plus-energiakalvot toimivat samalla tavoin kuin auringonsuojakalvot, lisäksi ne estävät talvisin kylmillä ilmoilla lasin läpi tapahtuvaa lämpöhävikkiä.

Energiakalvojen patentoitu, metalloitu kerrosrakenne mahdollistaa sisätilojen lämmön heijastumisen takaisin sisätiloihin ja ulkoilman kylmän ilman heijastumisen ulos. Sisällä ikkunan vieressäkin istuttaessa vetoisuuden tunne häviää ja samalla saadaan aikaan säästöä energiakustannuksissa. Kaikissa energiakalvoissa on naarmusuojakerros.


MIKSI LIIKEKIINTEISTÖIHIN ON ASENNETTU IKKUNAKALVOT?

- Tyytyväiset kiinteistön vuokralaiset
- Pienentyneet lämmitys- ja ilmastointikustannukset
- Pienemmät käyttökulut
- Paremman näköinen kiinteistön julkisivu
- Parantunut turvallisuus
- Pidentynyt ilmastointilaitteiden elinikä

Useimmiten yritykset asennuttavat kiinteistöihinsä ikkunakalvot parantaakseen työntekijöiden työskentelyolosuhteita ja pienentääkseen energiakustannuksia.


KUINKA NOPEASTI SCOTCHTINT PLUS ENERGIAKALVOT SAAVAT AIKAAN ENERGIASÄÄSTÖJÄ?

Energian säästöön vaikuttavat monet muuttujat kuten esim. kuinka paljon kiinteistö altistuu auringon lämpösäteilylle, valittu kalvotyyppi, lasityyppi, energiakustannukset, kalvon asennuskustannuksen jne. Useimmiten kalvot maksavat itsensä takaisin n. 2-5 vuodessa, joissakin tapauksissa jopa 6 kk aikana.


MITEN SCOTCHTINT IKKUNAKALVOT ASENNETAAN?

Ikkunakalvot asentaa valtuutettu 3M:n kouluttama jälleenmyyjä/asennusliike. Useimmissa tapauksissa kalvo asennetaan ikkunan sisäpintaan.

Ensimmäiseksi valmistellaan kalvotettavan ikkunan lähiympäristö suojaamalla lattiapinta vettä imevillä liinoilla ja siirtämällä huonekalut ym. pois tieltä. Ikkunapinta puhdistetaan huolellisesti ikkunapesuaineella ja lasinpuhdistuslastalla (handy).

Tämän jälkeen kalvo asemoidaan paikalleen asennusnesteen avulla. Asennustyö on valmis, kun kalvon alta on poistettu ylimääräinen vesi ja kalvon reunat on siistitty. Kalvon kulmat viimeistellään vielä pienellä asennuslastalla jottei kalvon alle ei jää vettä.


KUINKA KAUAN IKKUNAKALVO KESTÄÄ KUIVATA ASENNUKSEN JÄLKEEN?

Kuivamisaika riippuu säätilasta ja kalvotyypistä noin 30 päivästä jopa 45 päivään.

Kuivumisaikana on tavallista, että kalvon alla on pieniä vesikuplia ja kalvo on hieman mattasävyinen. Kalvon kuivuttua nämä "oireet" katoavat ja Scotchtint kalvo on kirkas ja toimintakelpoinen useiden vuosien ajan.


VOINKO ASENTAA IKKUNAKALVOT ITSE?

Kalvot asentaa aina valtuutettu ja koulutettu 3M-asennusliike, mikä takaa virheettömän asennustyön. Tämä järjestelmä pitää yllä korkeaa laatutasoa ja asiakkaat voivat tällöin saada 3M takuun sijoittamalle tuotteelleen.


MITEN VOIN PUHDISTAA IKUNAN, JOHON ON ASENNETTU 3M IKKUNAKALVO?

Ikkunan voi pestä 30 päivää asennustyön jälkeen, kun kalvo on kuivunut ja kiinnittynyt kunnolla ikkunapintaan. Voit käyttää puhdistuksessa normaaleja ikkunan puhdistusaineita ja välineitä, mutta älä käytä hankaavia ja teräviä puhdistusvälineitä.


KUINKA KAUAN KALVO KESTÄÄ IKKUNASSA?

Scotchtint-ikkunakalvot ovat suunniteltu kestämään useita vuosia. Käyttöikä vaihtelee seuraavien tekijöiden mukaisesti: asennettu kalvotyyppi, lasin tyyppi, ilmasto, kalvon hoito jne. Useimmat asennuksista kestävät yli 10 jopa 15 vuotta. 

Kaikilla asennuksilla on minimitakuu. Sisäpintaan asennettuna 7 vuotta ja ulkopintaan asennettuna 3 vuotta.


MITEN VOIN POISTAA VANHAN KALVON IKKUNASTA?

Scotchtint-ikkunakalvot on suunniteltu niin, että ne kestäisivät ikkunapinnassa mahdollisimman pitkään. Kalvon irrotus tapahtuu kuitenkin melko yksinkertaisesti, silloin kun on aika vaihtaa kalvot uusiin:
1. Yritä aluksi irrottaa kalvo nostamalla se kulmasta irti ikkunapinnasta ja vetämällä alaspäin. Jos tämä ei onnistu, niin kostuta kalvo neutraalilla pesuaineliuoksella ja peitä muovikalvolla tai sanomalehdellä. Anna vaikuttaa yön yli ja toista tämän jälkeen vaihe yksi.
2. Lasipintaan jääneet liimajäänteet voi kätevästi poistaa esim.3M Citrus Cleanerilla, käyttäen apuna pesulastaa.
Monet muut ikkunakalvot eivät ole suunniteltu niin, että niitä voisi poistaa vaivattomasti. Tällöin saattaa joutua käyttämään liian voimakkaita menetelmiä kalvon poistamiseksi.


MIKÄ ON 3M-SCOTCHTINT TAKUU?

3M ikkunakalvojen takuu takaa, että kalvot eivät muuta värisävyään, halkeile, säröile, kupli tai lohkeile ja ne säilyttävät tekniset ominaisuutensa. Jos tuote on virheellinen, 3M ja valtuutettu jälleenmyyjä vaihtavat uuden kalvon veloituksetta vioittuneen tilalle.

Takuuaika on sisäkalvoille 7 vuotta ja ulkokalvoille 3 vuotta.


AIHEUTTAVATKO SCOTCHTINT IKKUNAKALVOT LASIN RIKKOUTUMISTA?

Ei, 3M ikkunakalvot eivät aiheuta lasin rikkoutumista. Pitää kuitenkin huomata, että Scotchtint-auringonsuojakalvo kohottaa lasin lämpötilaa, joka taas lisää painetta ikkunan reunoissa. Lasin reunojen kunto ja muut tekijät (ulkoinen varjostus, sisäinen varjostus, lasituksen ikä ja historia, kalvotyyppi, lasin koko ja muoto, sisä- ja ulkolämpötila) saattavat kasvattaa lasin rikkoutumisen riskiä.

3M:n n. 50-vuotinen kokemus ikkunakalvoista ja asennuksista erilaisille lasipinnoille takaa sen, että pystymme suosittelemaan asiakkaillemme oikeita ratkaisuja lasin rikkoutumisen välttämiseksi.


AIHEUTTAVATKO 3M IKKUNAKALVOT TIIVISTYSTEN HEIKKENEMISTÄ ASENNETTUNA KAKSINKERTAISIIN LASEIHIN (K-2) TAI LÄMPÖLASEIHIN (K-3)?

Eivät aiheuta tiivisteiden heikkenemistä. Kun suositeltu kalvomateriaali (ei kirkkaat turvakalvot) asennetaan lasipaketin sisäpuolelle aiheutuu jonkin verran lämpötilan kohoamista kun osa auringon lämpöenergiasta sitoutuu lasiin. Osa tästä lämmöstä jää ilmaan ja aiheuttaa siten lämpötilan kohoamista lasin välissä. Tämä lämpötilan kohoaminen ei kuitenkaan aiheuta liian suurta paineen kasvua lasituksessa (7 C asteen kohoaminen aiheuttaa vähemmän kuin 3%:n paineen kohoamisen)- normaalit lasipaketit on suunniteltu kestämään jopa 22%:n muutokset ilmanpaineessa.

Parhaiten varmistaa lasituksen toimivuuden siten, että valitsee aina tunnetun valmistajan materiaalit; valmistajan jolla on kokemusta lämpölasien valmistuksesta ja käyttäytymisestä eri olosuhteissa.


ESTÄÄKÖ SCOTCHTINT IKKUNAKALVO SISUSTUKSEN HAALISTUMISEN?

Mikään ei estä haalistumista. Scotchtint ikkunakalvot on suunniteltu poistamaan mahdollisimman monta haalistumista aiheuttavaa tekijää: UV-säteily, näkyvä valo ja auringon lämpö. Kalvojen asentaminen auttaa pidentämään sisustusmateriaalien elinikää 2-5 kertaa (huomioi valitun ikkunakalvon merkitys).

Pääsääntönä voidaan pitää seuraavaa: UV-säteily aiheuttaa 40% haalistumisesta, näkyvä valo 25% ja lämpö 25%. Loput 10% pitää sisällään kosteuden, saasteet, kiinteistön valaistuksen jne.


HEIKKENEEKÖ KALVON UV-SÄTEILYN SUOJA AJAN KULUESSA?

Ei, liima-aineessa käyttämämme UV-suoja ei heikkene ajan kuluessa. Olemme tehneet useita testejä aiheesta, esim: 10 vuotta ikkunassa ollut kalvo torjui edelleen UV-säteilystä 99%. (The Dumbarton House, Washington)


MITEN SCOTCHSHIELD TURVA- JA SIRPALESUOJAKALVOT TOIMIVAT?

3M turvakalvot on suunniteltu toimimaan niin, että lasin rikkoutuessa rikkoutunut lasimassa ei leviä ympäristöön, vaan pysyy kalvon pinnassa kiinni.

Verrattuna Scotchtint kalvoihin, Scotchshield kalvot ovat valmistettu paksummasta polyeseristä ja niissä on käytetty vahvempaa liima-ainetta. Turvakalvot rakentuvat useista erittäin ohuista polyesterikerroksista ja siten ne lisäävät kalvon repimiskestävyyttä. Verrattuna muihin saman paksuisiin turvakalvoihin Scotchshield kalvot voittavat kirkkaasti kilpailijansa isku-, repimis- ja vetotesteissä.


OVATKO 3M TURVAKALVOT LUODINKESTÄVIÄ, ESTÄVÄTKÖ NE MURTOVARKAUKSIA?

Ei, 3M turvakalvot eivät ole luodinkestäviä, eivät kestä maanjäristyksiä, pommeja, murtovarkaita, hurrikaaneja..... MUTTA turvakalvot on suunniteltu tekemään lasituksesta kestävämpi ja vahvempi.

Myrsky: Voimakkaissa ilmaston muutoksissa turvakalvotetulla lasituksella on suuri merkitys henkilö- ja omaisuusriskien estämisessä. Ne estävät rikkoutuneen lasimassan leviämisen ympäristöön ja voimakkaan myrskyn lennättämien esineiden ja veden tulon ikkunasta sisään (huomioi myrskyn voimakkuus, lasituksen tyypin, lasituksen karmit ym.).

Maanjäristys: Kalvot estävät vakavien rikkoutuneen lasin aiheuttamien vahinkojen syntymisen ja mahdollisesti estää kiinteistön lasin irtoamisen karmeista (huomioi järistyksen voimakkuus).

Luodit: Turvakalvot eivät ole luotisuoja.

3M Scotchshield turvakalvot on kehitelty parantamaan yksilöiden ja omaisuuden turvaa ilkivaltatapauksissa. Näiden kalvojen avulla voidaan merkittävästi vähentää rikkoutuneen lasin aiheuttamia vahinkoja.

Scotchshield turvakalvot ovat erittäin ohuita ja silti toimivat tehokkaasti suojaten ilkivallantekijöiltä. Varkaan on hitaampi päästä läpi ikkunasta sillä lasi ei rikkoudu vain yhdestä iskusta. Tällöin hän joutuu tekemään valinnan jatkaako yritystä rikkoa ikkuna, yrittääkö toista ikkunaa vai lähteä pois. Usein aikaa on vähän ja varas pakenee rikospaikalta. Jos hän kuitenkin päättää rikkoa ikkunan, se on mahdollista. Työhön kuluu vain huomattavasti enemmän aikaa kuin suojaamattoman ikkunan rikkomisessa. Tällöin virkavalta ehtii paikalle ajoissa. Siksi onkin suositeltavaa asennuttaa myös varashälytin Scotchshield kalvotettuun ikkunaan.


ESTÄÄKÖ SCOTCHSHIELD- KALVO LASINI RIKKOUTUMISEN?

Tähän kysymykseen on vaikea vastata, sillä testaaminen on vaikeaa. Ikkunalasituksien kestävyysominaisuuden vaihtelevat paljon lasista toiseen. On vaikea varmistaa miksi lasi ei rikkoutunut iskusta, olisiko se ainoastaan kalvon ansiota vaiko kalvon ja lasin yhteisvaikutusta.

Lasin rikkoutuessa kuitenkin tulee Scotchshield turvakalvon ominaisuuden parhaiten esille!


VALMISTAAKO 3M ITSE SCOTCHSHIELD JA SCOTCHTINT KALVOT?

3M on n. 50v. ajan kehittänyt ja ollut mukana markkinoimassa ikkunakalvoja. 3M valmistaa ja on aina itse valmistanut Scotchtint ja Scotchshield ikkunakalvot. 3M tarjoaa aidot tuotteet ja valmistajan takuun.


MITEN LÖYDÄN LÄHIMMÄN 3M IKKUNAKALVOJEN VALTUUTETUN JÄLLEENMYYJÄN?

www.auringonsuojakalvot.com sivuilta löytyvät oman alueesi 3M ikkunakalvojen valtuutetut jälleenmyynti- ja asennusliikkeet.